2011 m. birželio 18 d., šeštadienis

"Braškių bučinys"




Biskvitui
6 kiaušiniai
6 v. š. cukraus
6 v. š. miltų
80 g maltų aguonų

Braškių želė
500 g braškių arba 
trintų šaldytų braškių 
4 v. š. cukraus
15 g želatinos

Kremui
400 ml pieno
1 a. š. vanilinio cukraus
2 kiaušinių tryniai
1 v. š. miltų
1 v. š. krakmolo
100 g cukraus pudros
250 g sviesto

Biskvitams baltymus išplakti iki standumo palaipsniui beriant cukrų. Nenustojant plakti po vieną įmaišyti trynius. Įmaišyti persijotus miltus. Į 2/3 tešlos įmaišyti aguonas.
Iškepti tris 24 cm skersmens papločius – du aguoninius ir vieną paprastą. Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių. Ataušinti.

Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens ir išbrinkinti. Braškes su cukrumi sutrinti blenderiu. Pusę braškių tyrės pakaitinti ir joje ištirpinti išbrinkusią želatiną. Sumaišyti su likusia tyre.
Torto formos dugną iškloti plėvele ir uždėti formos kraštus. Supilti pusę braškių tyrės ir pusvalandį pašaldyti. Nuimti formos kraštus ir išimti želė kartu su plėvele. Laikyti šaltai. Tą patį dar kartą padaryti su likusia braškių tyre. Gausis du braškių želė sluoksniai.

Kremui pieną užvirti. Trynius išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti miltus ir krakmolą. Nuolat maišant plona srovele supilti karštą pieną. Kremą supilti atgal į puodą ir kaitinti nuolat maišant, kol sutirštės. Perpilti į kitą indą ir ataušinti vis pamaišant. Sviestą išplakti iki purumo ir po šaukštą įmaišyti į ataušusį kremą.

Vieną aguoninį biskvitą aptepti kremu, dėti braškių želė sluoksnį, užtepti kremo, dėti baltą biskvitą, aptepti kremu, dėti antrąjį braškių želė sluoksnį, aptepti kremu, dėti antrąjį aguoninį biskvitą. Visą tortą aptepti likusiu kremu ir gerai atšaldyti. Papuošti pagal skonį. Skanaus! 

Taip po truputį tirpo, kol visai neliko ;)

2 komentarai:

Kotryna rašė...

Visiems galiu patvirtinti, kad laaaaabai skanus tortas. Norėčiau DAR :)

Unknown rašė...

:D kada nors pagaminsiu specialiai tau! ;*

Rašyti komentarą