2011 m. birželio 2 d., ketvirtadienis

Grietiniečiai


Tešlos sudėtis :)
300 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
1 a.š. kepimo miltelių arba nugesintos sodos (sodą nugesiname su actu arba grietine)
Minkštą sviestą ( geriausiai kamb. t. arba jei reikia greitai padaryti sutarkuoti su burokine tarka) išsukti su cukrumi, palaipsniui įmaišyti  kiaušinį ir dėti po šaukštą grietinę.
Atskirame dubenyje pasverti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais arbą soda.
Tuos abu dubenius sumaišyti tarpusavyje, padaryti vientisą masę, sumaišius paminkyti, kad galutiniai susijungtų ir neliktų miltų gumuliukų.Tik neminkyti labai ilgai, nes tešlą gali pasidaryti per minkšta.
Įdaras:
į dubenį pasveriame 125 g varškės, ją truputį pamaigome ir įpilame 2 valgomus šaukštus cukraus.Įmušame nedidelį kiaušinį ir įpilame ~25 g miltų, galima pagal skonį įberti 1 a.š. vanilinio cukraus.

Iškočiojame apie 0,5 cm skersmens tešlą, iš jos spaudžiame apie 10 cm skersmens skritulius, į juos dedame varškės, ne daugiau kaip 1 v.š., nes varškė išbėgs. užlenkiame ir kraštus užspaudžiam su šakute.
Grietiniečius aptepame kiaušinio baltymo plakiniu.
Kepame 220 C temperatūroje apie 20 min, tol, kol gražiai pagels.
Skanaus! ;)
Šaltinis:
http://vifsla.blogas.lt/grietinieciai-14.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą