2011 m. sausio 2 d., sekmadienis

Riestainėliai su romu

Šį receptą radau gulintį giliai stalčiuje ir nusprendžiau pati pabandyti pasigaminti. Dar kai buvau mažas vaikas mamos prašiau jų iškepti, kaip nekeista prisimenu jų kvapą ir skonį, jie tokie skanūūūs :) ir labai nesunkiai pagaminami. Taigi pagaliau prisiruošiau ir dariau juos ne viena, turėjau savo ištikimąjį asistentą, brolį, kuris visada pasirengęs man padėti, kuris kaip ir aš troško jų paragauti. Man pavyko, čia jų receptas ir guli mano išbandytas.
Naudosime:
Tešlai ( apie 40 riestainių)
300g miltų
1 kiaušinio trynys
100 g cukraus pudros
žiupsnelis druskos
1 šaukštas romo arba brendžio
200 g sviesto
miltų tešlai kočioti
Glajui:
1 kiaušinio baltymas
150 g cukraus pudros
1 šaukštas romo

Paruošimo būdas:
Persijotus miltus sumaišyti su  cukraus pudra, įberti druskos, įmušti kiaušinio trynį, supilti romą. Supilti kapot sviestą ir išminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
Perminkyti tešlą, suvolioti volelį, jį supjaustyti, imti po gabaliuką ir formuoti riestainius. Riestainius sudėti ant sviestinio popieriau skardoje. Kepti apie 10 min. 175 C temperatūroje, jie turi būti balti.
Kol kepa riestainiai gaminame glajų: baltymą plakame su cukraus pudra ir įpilame romo. Turi gautis vientisa masė.
Kai atvėsta riestainiai, imame po vieną ir tepame su teptuku glajumi.

Dedame ant grotelių, kad nuvarvėjęs dar nesustingęs glajus nesulipintų riestainių vieno su kitu. Skanaus :)
Šaltinis: Receptų kortelės

2 komentarai:

Kotryna rašė...

Gražios nuotraukos. Šaunuolė

Laura rašė...

Ačiū, stengiausi :)

Rašyti komentarą