2011 m. gegužės 31 d., antradienis

Varškės tortas su "Snickers" šokoladukais/ Cottage cheese cake with "Snickers"

Šį tortą ruošėme kartu su drauge ir beje gavosi nerealiai skanus ;)
Sunaudojome:
Pagrindui:
250 g šokoladinių SELGA sausainių
150g sviesto
Viršui:
3 arb. šaukštelius želatinos (beskonės)
400 g 9% riebumo varškės (pirkome du po 200g)
1 arb. šaukštelio vanilės esencijos
140 g cukraus
300 ml riebios grietinėlės
4 snickers šokoladukai
22 cm skersmens torto formą išklojame folija ( pageidautina didesne, bet jei tokios neturite, išklojame padą, o sieneles ištepame sviestu).
Blenderiu susmulkiname sausainius, kadangi netilpo per vieną kartą smulkinti, smulkinau du kartus. Susmulkintus sausainius supilame į dubenį.
Pašildome sviestą, taip kad ištirptų, bet neužvirtų. Gauta mase padengėme torto apačią ir sieneles, uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą valandai, bet ne mažiau, galima ir kelioms valandoms jei turite laiko :)

Želatiną užpilti 60 ml vandens, išbrinkinti ir ištirpinti ant silpnos ugnies. Varškę išsukti su blenderiu iki vientisos masės, turėtų būti panašiai kaip kremas. Atskirai išplakti grietinėlę iki grietinės purumo masės. Šokoladukus smulkiai supjaustyti ( aš juos su mikseriu supjaustytus susmulkinau) ir sumaišyti su varškės mase. Įmaišyti želatiną. Tada palaipsniui įmaišyti išplaktą grietinėlę. Gautą masę sukrėsti į jau paruoštą formą, išlyginti sluoksnį ir šaldyti 4-6 val. šaldytuve.
Išimti iš formos kraštus apipjaunant peiliu, nes kitu atveju sugadinsite torto formą.


This cake we were preparing together with my friend and by the way it turned out unrealistically delicious;)
We used:
The Basics:
250 g chocolate biscuits SELGA;
150g butter;
Above:
3 tsp. teaspoons gelatin (tasteless);
400 g of 9% fat cottage cheese (we bought two under 200g);
1 tsp. of vanilla essence;
140 g of sugar;
300 ml heavy cream;
4 Snickers Chocolates;
22 cm diameter cake form unfolded foil (preferably higher, but if you do not have one, pad linings and walls soiled with butter).
Shred biscuits with blender, because it did not fit at once, so I crushed twice. Crushed biscuits pour into a bowl.
After warming the butter is to melt but not boil. With retrieved weight  we made bottom and sides of the cake, cover with cling film and place in a refrigerator for an hour, but not least, it can be a few hours, if you have time :)

Pour gelatin in 60 ml of water, steeping and dissolve over a low heat. Quark unscrew the blender until smooth, it should be like cream. Separately whisk the cream to cream fluffy mass. Finely chopped chocolate (I used a blender to cut shredded) and mixed with curd mass. Stir in gelatin. Then gradually mix in beaten cream. The resulting mass shocked to a ready-made form, smooth coat and refrigerate 4-6 hours into the refrigerator.
Remove from the mold edges cut with knife, otherwise form of the cake will be damaged.


Tortą papuošėme Lion šokoladuko drožlėmis :)
SKAUNAUS!

5 komentarai:

Kotryna rašė...

Net neabejoju, kad buvo skanu. Snikersų, varškės ir grietinėlės derinys negali nuvilti :)

Laura rašė...

Tikiuosi, kad nenuvylė ;) Reiks paklausti :D

Laura rašė...

Sakė labai skanus buvo, bet neišgyveno ilgiau nei parą :D kaip ir visi mano tortai...

Anonimiškas rašė...

Sveiki, dariau dariau viska pagal aprašymą, tik kai jau papuošiau, pastebėjau, kad neįdėjau cukraus, nes eigoje nieko nėra parašyta apie cukrų ir vanile :((((

Laura Kemeklytė rašė...

Būtinai pataisysiu, na jis ir taip pakankamai saldus, neturėjo labai susigadinti :(

Rašyti komentarą