2010 m. rugpjūčio 5 d., ketvirtadienis

Biskvitas


Biskvitas perteptas jogurtiniu kremu su mėlynėmis
Jums reikės:
6 kiaušinių
1 s. cukraus
1 s. miltų

Atskiriame baltymus nuo trynių, baltymus išplakame iki standžių putų, o trynius išplakame su stikline cukraus. Į trynius su cukrumi įpilame baltymus ir miltus ir plakame iki vientisos masės.
Kepame apvalioje formoje. Orkaitę įkaitiname iki 120. Kepant pamažu keliama temperatūra po 10 laipsnių, ir kepti ne daugiau kaip 160 laipsnių temperatūroje tol kol biskvitas apskrus.
Iškeptą biskvitą paliekame atvėsti
Geriausia biskvitą pjaustyti su kuo ilgesniu peiliu ir būtinai atvėsusį!!!
Biskvitą galima panaudoti gaminant naminius tortus, jį pertepti uogiene ar grietinėle.
Šaltinis: http://www.spice.lt/receptas/-----------biskvitas--853

2 komentarai:

Kotryna rašė...

Detalus ir išsamus apsakymas. Atskleistos svarbiausios biskvito kepimo paslaptys. Būtent tai ko ieškojau. Ačiū

Laura rašė...

Prašom :) Džiugu, kad patiko.

Rašyti komentarą