2012 m. kovo 18 d., sekmadienis

Obuolinis pyragas

      Labai paprastai pagaminamas pyragas, tačiau privalu laikytis taisyklių, jei norime gauti pyragą, o ne kiaušinienę.
Įdaras:

3 obuolių;
3 šaukštų cukraus (užpilti ant obuolių);
2 šaukštų cinamono.

      Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir užpilti cukrumi ir cinamonu.
Tešla:

10 kiaušinių;
1 stiklinės cukraus;
1,5 stiklinės miltų;
1 šaukštelio kepimo miltelių (tiems, kurie nepasitiki savimi ir vis tiek mano, kad nepavyks ir pyragas neiškils)

      Atskirti baltymus nuo trynių. Baltymus išplakti, bet ne iki standžių putų, kai išplakame, supilame pusę stiklinės cukraus ir baigiame plakti. Atskirai išplakame trynius su likusiu cukrumi, tada juos supilame į baltymus ir išmaišome su šaukštu, po truputį supilame miltus, geriausia juos įsijoti į tešlą, jei dedame kepimo miltelius, reikia sumaišyti su miltais. Viską maišyti lėtai ir tešlos nepermaišyti, nes nekils.
      Tešlą supilti į kepimo skardą, išteptą aliejumi ir į ją susmaigstyti obuoliukus.
      Pradžioje kepti 120C temperatūroje, maždaug kas 5 minutes kelti po 10C, iki kol pasiek 160C, kepti tol, kol pyragas gražiai paruduos, iškepusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!


  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą