2010 m. gruodžio 31 d., penktadienis

Imbieriniai meduoliai/ Gingerbreads

Naudosime:
  • 100g sviesto
  • 6 šaukštai medaus, galima ir daugiau.
  • Stiklinė rudojo cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 450 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • Prieskoniai: po 1 šaukštelį: malto imbiero, gvazdikėlių, kardamono, cinamono.

Ruošiame:
Puode ištirpiname sviestą su cukrumi, medumi ir prieskoniais. Tuomet kai masė atvėsta atskiriame nuo kiaušinių trynius, masę dubenyje sumaišome su tryniais, atskirame dubenyje, miltus sumaišome su kepimo milteliais, į masę po truputį maišant sudedame miltus. Tešla gaunasi truputį lipni, ją dedame į maistinę plėvelę ir į šaldytuvą, mažiausiai 30 minučių. Išimtą iš šaldytuvo tešlą, imame po gabalėlį ir kočiojame, darome formas tokias kokias turime ir norime, kočiojame apie 3-5 mm tešlą. Kepame ant sviestinio popieriaus įkaitintoje iki 195 C kepame ne daugiau kaip 10 min, kol paruduoja, bet nesudega.
Glajus papuošimui:
likusius baltymus plakame su šaukštu po truputį dėdami cukraus pudros viso apie 200g arba 1,5 puodelio, dar dedame pusę šaukštelio citrinos rūgšties ir plakame iki vientisos masės, taip, kad nenukristų nuo šaukšto.
Susipilame į maišelį šaldymui, prakerpame skylutę, kuo mažesnė tuo geriau ir puošiame taip, kaip norime.


We will use:

  • 100g butter;
  • 6 tablespoons honey (we can use more);
  • A glass of brown sugar;
  • 1 teaspoon baking powder;
  • 450 g of flour;
  • 2 eggs;
  • Spices: 1 teaspoon after: ground ginger, cloves, cardamom and cinnamon.


We are preparing:
Saucepan melt butter with sugar, honey and spices. Then, when the mass has cooled distinguish from egg yolks, weight bowl mixed with yolks in a separate bowl, blend the flour with the baking powder, the mass gradually put together by mixing flour. The dough is a little sticky You bet, you go to great lengths to cling film and in the refrigerator for at least 30 minutes. Then remove the dough from the refrigerator, we take a piece and roll, do the following forms of what we have and want to roll about 3-5 mm in the dough. Bake on greaseproof paper preheated to 195 C bake up to 10 minutes, until brown but not burnt.
Icing decorations:
the remaining whites whip with a spoon, slowly inserting powdered sugar around 200g or 1.5 cup, still persisting in half a teaspoon of citric acid and mix until smooth, so they do not fall from the spoon.
Fill in the bag for freezing, cut the hole, the smaller the better, and decorate the way you want.

This is how I made my gingerbreads:
Aš padariau taip:
Have a luck!
Sėkmės! :)
Source: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/vaiku-gimtadieniui/imbieriniai-meduoliukai.html
Šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/vaiku-gimtadieniui/imbieriniai-meduoliukai.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą