2011 m. gegužės 15 d., sekmadienis

Tortas "Napoleonas"


Pagrindams reikės:
530g miltų
400g sviesto
280 g vandens
5 g druskos
1 lašelio citrinos sulčių
1 kiaušinio
70g miltų sumaišyti su sviestu.
Iš likusių produktų sumaišyti tešlą, ji neturi būti labai kieta, taigi nepadauginkite miltų, gali būti ir mažiau nei parašyta, leisti pabrinkti 20 min.
Iš jos iškočioti blyna, tepti sviesto, perlenkti, vėl užtepti sviesto, lenkti ir vėl tepti sviesto, sulankstyta palaikoma 20-30 min. šaldymo kameroje
Po to kočiojami apie 3 mm storio blynai, nebarstyti daug miltų, tuomet geriau kyla tešla.
Juos subadyti šakute ir palaikyti ~10 min, kepti ant sviestinio popieriaus 220-230C temperatūroje, kol gražiai paskrus ir iškils kaip tikra sluoksniuota tešla.
Kremas:
1 l pieno
3 pakeliai vanilinio cukraus
50 g sviesto
3 kiaušinių tryniai
15 š. cukraus
3 šaukštai miltų
Užvirinti pieną su vaniliniu cukrumi.
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi, įdėti sviestą (kambario temperatūros) viską išsukus supilti persijotus miltus, dar pamaišyti ir užpilti  truputį pravėsusio pieno, vėliau viską supilti į puodą su pienu ir virinti kol susidarys grietinės tirštumo masė.
Viską pertepti, galima dėti ir uogienės, įdėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį, kad viskas persigertų, kuo ilgiau laikomas tuo skanesnis!
Skanaus!
P.S. Jis buvo gaminamas specialiai mano draugės gimtadieniui, kadangi dariau pirmą kartą truputį nervinausi, kad neišeis, bet bereikalo, jis gavosi tobulas!

5 komentarai:

Mirror of Fashion rašė...

That looks so delicious!

Kotryna rašė...

Nuodėmingai skanu... Žiauriai dabar tokio norėčiau :)

Laura rašė...

And it is delicious! I loved it so much, that I couldn't say in one word :))

Dovilė rašė...

Mano nuomone pats skaniausias tavo tortas, kurį teko ragauti! Ir tikiuosi tai buvo ne paskutinis kartas :))

Laura rašė...

Tikėkis :Dp Galbūt kai grįšiu tau jį pagaminsiu :p*

Rašyti komentarą